Olej z czarnuszki tłoczony na zimno Targroch 250 ml

35,70 

Eliksir faraonów, czyli olej z czarnuszki to źródło kwasów omega-3, bardzo istotnego i często bagatelizowanego składnika diety. Dodatkowo produkt ten wykazuje wspomagające działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe oraz bakterio- i grzybobójcze. Regularnie stosowany wspiera odporność i poprawia procesy trawienne. Dzięki metodzie tłoczenia na zimno oraz braku rafinacji zachowuje cenne wartości odżywcze.

Opis

OLEJ Z CZARNUSZKI TŁOCZONY NA ZIMNO

Czarnuszka siewna, zwana też czarnuchą lub czarnym kminem, to przyprawa i roślina lecznicza znana już w czasach faraonów. Jak sama nazwa wskazuje jej nasiona mają głęboką, czarną barwę. Wyraźny, ostry, korzenny zapach sprawia, że są popularnym dodatkiem do serów, niektórych mięs, dań z kapusty i pszennych wypieków. Składają się aż w 40% z tłuszczu, co czyni je znakomitym surowcem do tłoczenia oleju.

Olej z czarnuszki siewnej, to produkt tłoczony na zimno o szerokim zastosowaniu kuchennym, leczniczym i kosmetycznym. Dzięki zawartości olejków eterycznych wykorzystywany jest do produkcji perfum. Stosuje się go także podczas wyrobu słodyczy i likierów. Olej ten doskonale sprawdza się także w warunkach domowych może być przyjmowany jako suplement diety doustnie, dodawany do potraw – na zimno, lub aplikowany bezpośrednio na włosy, skórę i paznokcie.

Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie – jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.

KONTAKT W SPRAWIE ZAMÓWIENIA LUB PRODUKTU TYLKO POD NUMEREM TELEFONU 698-755-635.

UWAGA – wygląd produktu może różnić się w zależności od danej partii.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej z czarnuszki tłoczony na zimno Targroch 250 ml”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyPowrót do sklepu